Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Coconut Oil - Λάδι Καρυδας

Το λάδι καρύδας εξάγετε απο τον πυρήνα που συλλέγεται απο τον κοκοφοίνικα.
Πλούσιιο σε βιταμίνες,αντιοξειδωτικά και μέταλλα, έχει αντιμικροβιακή,αντιικη,αντιμυκιακη και αντικαρκινική δραση και τα οφέλει  που προσφέρει στον οργανισμό και στην επιδερμίδα μας είναι πάρα πολλά!!!

Προσθήκη λεζάντας
Στην κοσμετολογία, το λάδι καρύδας είναι πασίγνωστο για την αντιγηραντική και αντιοξειδωτική του δράση, καθώς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη E.
Είναι εξαιρετικά ενυδατικό γιατί περιέχει μεσαίας αλυσίδας τριγλυκερίδια (φυσικά λίπη) τα οποία εισχωρούν στις κατώτερες στοιβάδες του δέρματος.Επισης δημιουργεί ενα προστατευτικό τείχος ενάντια στις ελεύθερες ρίζες και τις περιβαλλοντικές μολύνσεις,έχει αναπλαστικές και αντιγηραντικές ιδιότητες και είναι ο καλύτερος σύμμαχος ενάντια στην ηλιακή ακτινοβολία!!
Προσφέρει βαθιά περιποίηση στα μαλλιά και είναι ο καλύτερος εξολαθρευτής για τους μύκητες!!!! Γενικά τα οφέλει απο το λατρεμένο αυτο λαδάκι ειναι τοσα πολλά τα οποια δεν μπορούν να αποτυπωθούν σε μία μονο σελίδα!!!
 Ενδεικτικά θα αναφέρω κάποιες φυσικές συνταγές ομορφιάς που μπορείτε να τις προσθέσετε στην καθημερινή σας περιποίηση !!!
Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σαν κρέμα προσώπου και σώματος.
Για το ντεμακιγιαζ προσώπου (και για την αφαίρεση της μάσκαρα) θα χρειαστείτε ελάχιστη ποσότητα απο το λαδάκι .Με κυκλικές και ανοδικές κινήσεις θα αφαιρέσετε ολο το μακιγιάζ του προσώπου.Ενδείκνυτε ακομη και για λυπαρά δέρματα αλλα και για δέρματα με τάση για ακμή!!!
Πήλιγκ προσώπου....1 κ.σ. λάδι καρυδας και 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη και για το σώμα απλα προσθέτουμε και 1 κ.σ μέλι.
Μασκα βαθιάς ενυδάτωσης Μαλλιών....Περάστε το λαδάκι στα μαλλιάς σας απο την ρίζα εώς τις άκρες και τυλίξτε τα με μία ζεστή πετσέτα,επειτα απο 2 ώρες λουστείτε κανονικά!
Μύκητες ποδιών...Κανουμε ελαφρύ μασαζ σε όλο το πόδι και στην συνέχεια τα τυλίγουμε με μια σακούλα και φοράμε ενα καλτσάκι.Επαναλαμβάνουμε δύο με τρείς φορές την εβδομάδα!!!
Το λαδάκι καρύδας μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα καταστήματα βιολογικών προιόντων!!!!
Σας φιλώ γλυκά....Χρύσα!!!!

3 σχόλια:

  1. Το πηλινγκ προσωπου το εχω δοκιμασει με λιγες σταγονες λεμονιου. Λαμπεις ολοκληρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι φοβερο,οι σταγονες λεμονιου βοηθουν στην λευκανση ....πολυ καλη επιλογη :)

      Διαγραφή
    2. καποια στιγμη θα ανεβασω και αλλες συνταγες.

      Διαγραφή