Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Ενυδάτωση δέρματος.

Η ενυδάτωση αποτελεί το πιο σημαντικό βήμα για απαλή,υγιεις και ελαστικλη επιδερμίδα!!!
Τα δέρμα του προσώπου χρειάζετε  ειδικά προιόντα (αν και η δομη του με το σώμα δεν διαφέρει καθόλου) γιατι βρίσκεται σε διαρκή έκθεση σε περιβαλλοντικούς κινδύνους (ήλιος, άνεμος, ζέστη, υπερθερμασμένοι χώροι ή χώροι κλιματιζόμενοι με μειωμένη υγρασία),επίσης στο πρόσωπο χρησιμοποιούνται πολλά προϊόντα (κρέμες ενυδάτωσης, αντιρυτιδικές, συσφικτικές, προϊόντα ντεμακιγιάζ)  και πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στη συμβατότητα των διαφόρων προϊόντων.Το δέρμα του προσώπου καταπονείται καθημερινά από εξωγενείς παράγοντες, όπως συχνό πλύσιμο, μακιγιάζ και ξύρισμα για τους άντρες. Επισης στο πρόσωπο υπάρχει η περιοχή των ματιών η οποία ειναι πολύ ευαίσθητη και απαιτεί διαφορετική περιποίηση.
Στο εμπόριο υπάρχουν αμέτρητα προιόντα ενυδάτωσης του δερματος όπως γαλακτώματα,κρέμες και  μάσκες τα οποίες επιδιώκουν την αναζωογόνηση της επιδερμίδας , συγκέντρωση και κατακράτηση νερού ,  παρεμπόδιση της εξάτμισης νερού από την κερατίνη , αύξηση της κατακράτησης νερού στα κερατινοκύτταρα από τους NMF (φυσιολογικοί υδατικοί παράγοντες), που είναι συστατικά της κερατίνης, ικανά να παγιδεύουν και να κατακρατούν το νερό στην επιδερμίδα. Επίσης τα γαλακτώματα καθαρισμού καθαρίζουν το δέρμα , απομακρύνουν την σκόνη, το σμήγμα, τον ιδρώτα και τα βακτηρίδια. Ανήκουν και αυτά στα ενυδατικά προϊόντα, γιατί περιέχουν νερό σε ποσοστό 40-60% καθώς και ενυδατικές και μαλακτικές ουσίες.
Οι κρέμες ενυδάτωσης πρέπει να χρησιμοποιούνται μία ή το πολύ δύο φορές την ημέρα, γιατί σε πιο συχνή χρήση επέρχεται κορεσμός των υδατικών στοιχείων στο δέρμα και τότε έχουν αντίθετο αποτέλεσμα,επίσης  να εφαρμόζονται σε μικρή ποσότητα ώστε να σχηματίζεται λεπτό υμένας στο δέρμα, το οποίο εξασφαλίζει ήπια απορρόφηση!!!
Αναλόγως με τον τύπο δέρματος(μικτό,λυπαρό,ξηρό) , επιλέγουμε τα κατάλληλα προιόντα καθημερινής φροντίδας και περιποίησης του δέρματος.
Το μυστικό βρίσκετε στην σωστή επιλογή του προιόντος και στην σωστή χρήση του.
Σας φιλώ  γλυκά....Χρύσα .
καθημερινής φροντίδας και περιποίησής του.
καθημερινής φροντίδας και περιποίησής του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου