Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Βιταμίνες για λαμπερό δέρμα.

Οι βιταμίνες εχουν πρωταγωνιστικό ρόλο ώστε το δέρμα να είναι υγιές και λαμπερό και είναι αυτές που ενισχύουν τις ιδιότητες που προσφέρουν οι κρέμες και οι φροντίδες ομορφιάς.
Οι απαραίτητες βιταμίνες για λαμπερό δερμα είναι οι εξης :
Βιταμινη C
Εχει ισχυρή αντιοξειδοτική δράση,λειαίνει τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες,καταπολεμά την υπερμελάχρωση και τις δυσχρωμίες,καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες επιταχύνουν την διαδικασία γήρανσης,αυξάνει την φωτεινότητα του δέρματος και βελτιώνει την μικροκυκλοφορία και την σωστή οξυγόνωση των κυττάρων.
Οι πιο πλούσιες τροφές σε βιταμίνη c είναι τα πορτοκάλια,τα μανταρίνια,το σπανάκι,τα μούρα,το μπρόκολο,τα λεμόνια ,τα όσπρια και οι πιπεριές.


Βιταμίνη Α (Ρετινόλη)
Βοηθάει στην ελαστικότητα του δέρματος  και επιδιορθώνει τα κύτταρα της επιδερμίδας και τους ιστούς,έχει αντιρυτιδική και απολεπιστική δράση,θεωρείτε το ισχυρότερο όπλο κατά της γήρανσης και της ακμής,αποτελεί ένα φυσιολογικό ρυθμιστή  του σμήγματος και τέλος διεγείρει την δράση των ινοβλαστών για παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Θα πρέπει πάντα να συνοδεύετε με αντιηλιακή προστασία γιατί αλλοιώνετε εύκολα.
Βρίσκετε στο συκώτη,τα αυγά, σε γαλακτομικά είδη καθώς επίσης και σε πηγές β-καροτένιου όπως είναι τα καρότα,τα φρούτα,το σπανάκι και το μαρούλι.
Bιταμίνη Ε
Είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό,το οποίο απαλύνει το δέρμα και εμποδίζει την απώλεια νερού μέσο της επιδερμίδας ,καταπολεμώντας την ξηρότητα.Έχει μαλακτική δράση στα φωτογηρασμένα δέρματα,ασκεί ήπια αντιφλεγμονώδη δράση,δρα προληπτικά κατά των βλαβών απο την ηλιακή ακτινοβολία,δημιουργοι ένα προστατευτικό φίλμ ενάντια στις ελεύθερες ρίζες (περιβαλλοντικοί παράγοντες,ηλιακή ακτινοβολία κ.α),έχει επουλωτική δράση και είναι εξαιρετικός ενυδατικός παράγοντας.
Βρίσκετε κυρίως σε φυτικά έλαια,στους ξηρούς καρπούς(ακατέργαστους),στους σπόρους και τα όσπρια.Επίσης σε μικρότερες ποσότητες βρίσκετε σε φρούτα και λαχανικά.


Βιταμίνη Κ
Ενισχύει την ελαστικότητα του δέρματος και βοηθάει στην πρόληψη των ρυτίδων.Επίσης ελέγχει την ροή του αίματος στα τριχειδή αγγεία στην περιοχή των ματιών με αποτέλεσμα να μειώνει τους μαύρους κύκλους.
Βρίσκετε στο σπανάκι,στα λαχανάκια Βρυξελλών,στο μπρόκλο,στις λαχανίδες.
Βταμίνη Β (Β1,Β2,Β5)
Επιταχύνει τον ματαβολισμό των κυττάρων, και βοηθάει στην λεύκανση της επιδερμίδας.
Η Βιταμίνη Β1 βοηθά στην αύξηση της κυκλοφορίας τους αίματος,η Β2 θεωρείτε η βιταμίνη η οποία ξεμπλοκάρει την ακμή και η Β5 διατειρή την υγρασία και μειώνει την λιπαρότητα του δέρματος.
Βρίσκετε στο συκώτι,στα φρούτα,το γάλα,τα κρέατα,στα ψάρια, το ρύζι κ.α
Θα ήθελα να αναφέρω οτί τα στοιχεία τα έχω βρεί μέσω ίντερνετ ,απο σελίδες Δερματολόγων και διαιτολόγων όσο αφορά τις τροφές.
Τις Βιταμίνες πέρα απο τις τροφές μπορούμε να τις βρούμε σε μορφή κάψουλας οι οποίες πωλούνται στα φαρμακεια.
Καλο είναι πάντα να ζητάμε την γνώμη των ειδικών πριν απο την κατανάλωση τους.
Πιστεύω να σας αρέσει αυτό το άρθρο και θα περιμένω τα σχόλια σας και αν έχετε να προσθεσετε κατι θα χαρώ ιδιαίτερα.
Εώς την επόμενη μου ανάρτηση σας φιλώ γλυκά ....Χρύσα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου