Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Καστορέλαιο και ευεργετικές ιδιότητες!!!!

Είναι ένα είδος φυτικού ελαίου που παράγεται απο το τροπικό φυτό Ρίκινος ο κοινός.
Παραδοσιακά χρησιμοποιείται ως φαρμακευτικό έλαιο απο την εποχή της Αρχαίας Αιγύπτου.
Σήμερα το καστορέλαιο εφαρμόζετε για την κατασκευή σαπουνιών,φαρμακευτικών ειδών και αρωμάτων,βαφών μαλλιων και βερνικιών.
Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε Omega-9 λιπαρά οξέα ,τα οποία έχουν αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδης ιδιότητες.Για τον λόγο αυτό το καστορέλαιο τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην αντιμετώπιση δερματικών παθήσεν όπως η ακμή,η ξηροδερμία και το έκζεμα.
Έχει την ιδιότητα να παγιδεύει την υγρασία της επιδερμίδας και γι'αυτο θεωρείτε πολύ καλο προιόν ενάντια στην αφυδάτωση και την πρόωρη γήρανση του δέρματος.
Διεισδύει βαθιά στο δέρμα και τονώνει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.
Θεωρείτε απο τα καλύτερα έλαια για την περιποίηση του τριχωτού της κεφαλής και συμβάλει στην ανάπτυξη της τρίχας στην περιοχή των φρυδιών και των βλεφαρίδων.
Για την ξηροδερμία στο τριχωτό της κεφαλής,τοποθετήστε σε όλο το τριχωτό το καστορέλαιο και αφού κάνετε έλα ελαφρύ μασάζ τυλίξτε με μία ζεστή πετσέτα το κεφάλι και αφήστε το να δράση για 15 λεπτά στην συνέχεια ρίξτε αρκετό νερό στα μαλλιά και μετά χρησιμοποιήστε κανονικά το σαμπουαν.
Για προστασιά απο την ψαλίδα  δύο,τρείς σταγόνες αρκούν για να περάσετε τις άκρες και για πιο εντατικη θρέψει περνάτε ολες τις άκρες των μαλλιών με αρκετό έλαιο, το αφήνετε να δράσει για 30 λεπτά και στην συνέχεια λουστείτε.
Για τις βλεφαρίδες και τα φρύδια εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα πρίν απο τον ύπνο με ένα πινελάκι φρυδίων ή με ένα βουρτσάκι απο παλιά μας μάσκαρα (πολύ καλά καθαρισμένο).Δεν χρείαζετε μεγάλη ποσότητα και σε περίπτωση που εισχωρήσει στα μάτια ,ξεπλύνετε με άφθονο νερό και χρησιμοποιήστε απλες σταγόνες φυσικου ορού για να καθαρίσει καλά το μάτι.
Για το πρόσωπο μπορείτε να έχετε μια φυσκή αντιρυτιδική κρέμα χρησιμοποιώντας 5 ρώγες πράσινου σταφυλιού ,1 κουταλάκι του γλυκού φυσικό χυμό λάιμ,1 κουταλιά της σούπας καστορέλαιο και ενα κουταλάκι του γλυκού φυσικό χυμό πορτοκάλι.Αφού πολτοποιήσετε τα σταφύλια,ανακτεύετε όλα τα υλικά μαζί και το χρησιμοποιήτε σαν κρέμα προσώπου.Το συντηρείτε σε καλά κλεισμένο βαζάκι στο ψυγείο για 3 ημέρες.
Μια σταγόνα αρκεί για να το χρησιμοποιήσετε και σαν κρέμα ματιών την νύχτα.Προσοχή οχι κοντά στα μάτια.
Μπορείτε να το βρείτε σε φαρμακείο και σε καταστήματα βιολογικών προιόντων.
Όπως όλα τα έλαια πρέπει να τα τεστάρουμε για τυχόν αλλεργία πριν απο την χρήση τους.Τοποθετήστε μια σταγόνα ελαίου πίσω απο την περιοχή του αφτιού και την αφήνετε για 24 ώρες. Σε περίπτωση που δεν παρατηρήσετε κάποιο ερεθισμό μπορείτε να το χρησιμοποιήσουμε άφοβα.

Εώς την επόμενη ανάρτηση σας φιλώ γλυκά ....Χρύσα.

1 σχόλιο: