Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Μυογήρανση της επιδερμίδας.

Παρακολουθώντας ένα βίντεο με μακιγιάζ στο youtube σήμερα σκέφθηκα οτι η μυογήρανση θα πρέπει να είναι το επόμενο μου άρθρο στο blog μου.Αυτο που παρακολούθησα λοιπόν ήτανε μια εξαιρετική προσπαθεια μακιγιάζ αλλα με πολλές και έντονες συσπάσεις του δέρματος (εως και τραυματισμός θα μπορούσε να αναφερθεί).
Τι είναι λοιπόν η μυογήρανση?
Είναι η γήρανση της επιδερμίδας λόγω επαναλαμβανόμενων (και βίαιων) κινήσεων.
Εμφάνίζετε συνήθως στην ηλικία των 35 ετών (αλλά και σε νεότερες) και σχετίζετε με τις επαναλαμβανόμενες κινήσεις των μυών του προσώπου με αποτέλεσμα την χαλάρωση τους και την εμφάνηση των πρώτων ρυτίδων.
Με την πάροδο του χρόνου και την επανάληψη των κινήσεων η επιδερμίδα δεν καταφέρνει να επανέλθει στην αρχική της κατάστασταση και τα σημάδια των εκφράσεων να μονιμοποιούντε με αποτέλεσμα ο σχηματισμός των πρώτων  ρυτίδων.
 Οι περιοχές που εμφανίζονται οι ρυτίδες είναι εκείνες που οι μύες βρίσκοντε πολύ κοντά στην επιδερμίδα όπως η περιοχή γύρω απο τα μάτια, το μέτωπο  και η περιοχή στο άνω χείλος.
Στην περίπτωση της μυογήρανσης οι ίνες ελαστίνης και κολαγόνου παραμένουν αμετάβλητες και το δέρμα έχει το ίδιο πάχος σε αντίθεση με την χρονογήρανση.Σε αυτή τη μορφή γήρανσης, κανένα καλλυντικό ή μέθοδος η οποία επεμβαίνει στο δέρμα και μόνο δε μπορεί να επιφέρει τη παραμικρή βελτίωση οπότε θα πρέπει να ακολουθηθούν αλλοι μέθοδοι οπως είναι η ηλεκτροθεραπεία.
 Οι καθημερινές εκφράσεις του προσώπου οι οποίες χαρακτηρίζουν την προσωπικότητα μας δεν μπορόυν να ελεγχθούν οφείλουμε ομώς  να δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στις κινήσεις των μυών που μπορούν να αποφευχθούν,όπως είναι αυτές του μακιγιάζ (τράβηγμα ματιών,εντονη πίεση των πινέλων σε ευαίσθητες περιοχές,συνεχείς ανόρθωση των φρυδιων και του μετώπου).
Εδω θα κλέισω αυτό το πόστ και θα περιμένω τα δικα σας σχόλια.
 Εως την επόμενη ανάρτηση σας φιλώ γλυκά ....Χρύσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου